American Revolution Flocabulary Answers 2022 [FREE Access]

As the title says, we will be sharing American Revolution Flocabulary answers for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

American Revolution Flocabulary Answers

American Revolution Flocabulary Quiz Answers

Find the free answers to American Revolution Flocabulary quiz questions below:

Q1. What system did Paul Revere set up to signal that the British were coming?…. Ans: D
Q2. Why didn’t the colonists like the Tea Acts?… Ans: B
Q3. How did the colonists get access to British ships during the Boston Tea Party?… Ans: C
Q4. What was a major effect of the Boston Tea Party?….. Ans: B
Q5. Which of the following was true about the Minutemen?.… Ans: B
Q6. What was Paul Revere trying to prevent the British from doing?.… Ans: A
Q7. What was a direct effect of the Intolerable Acts?…. Ans: C
Q8. Why were the Americans more successful at the Battle of Concord than at the Battle of Lexington?…. Ans: C
Q9. Who joined Paul Revere on his ride?.… Ans: B
Q10.What instructions did Captain Parker give the colonists at Lexington?.… Ans: D

 

American Revolution Flocabulary Read & Respond Answers

Please check out the Read & Respond answers for the topic we are discussing:

Q1. Based on the passage, which of the following would be an example of a monopoly?… Ans: B
Q2. What is the purpose of the underlined sentences in the passage?… Ans: C
Q3. Based on the passage, why did the British pass the Coercive Acts and the Quebec Act?… Ans: A
Q4. Which detail from the passage best explains why Paul Revere set up a system of signals to warn him if the British advanced?… Ans: B
Q5. Based on this passage, why did the deacon in Boston hang two lanterns from his church?… Ans: C
Q6. According to the passage, what was true about the Minutemen?… Ans: B
Q7.What is the meaning of the underlined phrase in the passage above?… Ans: A
Q8. According to this passage, Thomas Paine’s pamphlet Common Sense… Ans: B

 

Summary

In Flocabulary, American Revolution is a hot topic that comes under Social Studies > US History.

Apart from the answers that we discussed above, this topic also covers Video tutorials, Vocab Cards, Lyric Lab & much more fun interactions which you can find in their main dashboard.

 

Would you like to explore other topics associated with Flocabulary? Then >>Full Topics Listed Here<<

 

Hope you find American Revolution Flocabulary Answers for the topics “Quiz” & “Read and Respond”. Share with your batchmates if you find it helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page