Atoms & Elements Flocabulary Answers 2022 [FREE Access]

As the title says, we will be sharing Atoms & Elements Flocabulary answers for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

Atoms and Elements Flocabulary Answers

Atoms & Elements Flocabulary Quiz Answers

Find the free answers to Atoms & Elements Flocabulary quiz questions below:

Q1. The smallest unit of matter is a(n) ________… Ans: B
Q2. Which are the characteristics of all metals?… Ans: A
Q3. Noble gases are known as ________… Ans: B
Q4. The three main subatomic particles that make up an atom are ________… Ans: D
Q5. Elements in a vertical column on the Periodic Table have similar properties and are all members of the same ________ of elements.… Ans: D
Q6. The number of protons in an atom is known as its atomic ________.… Ans: A
Q7. When two or more elements are combined, the substance produced is a ________… Ans: C
Q8. The force of attraction that holds two atoms together within a molecule is ________… Ans: B
Q9. An atom that has lost or gained an electron no longer has a neutral charge. We call this negatively or positively charged atom a(n) ________.… Ans: D
Q10.In a chemical reaction, two reactants mix. The resulting substance is called a(n) ________.… Ans: C 

 

Atoms & Elements Flocabulary Read & Respond Answers

Please check out the Read & Respond answers for the topic we are discussing:

Q1. Hydrogen bromide is a chemical compound. It’s formed from atoms of hydrogen and bromide, two… Ans: B
Q2. Silver is an element that can conduct electricity and heat and is shiny. Silver is most likely… Ans: A
Q3. On the periodic table, gold has the atomic number 79. This means that… Ans: D
Q4. Which of these is a difference between measurements of solids and liquids?… Ans: D
Q5. In the chemical reaction of baking cookies, the product is… Ans: C
Q6. Which of these are an atom’s valence electrons?… Ans: B
Q7. A carbon atom usually has 6 protons and 6 neutrons. Carbon-14 is a type of carbon with atoms that contain 6 protons and 8 neutrons. Carbon-14 can be used to find the age of certain fossils. Carbon-14 is an example of a(n)… Ans: D

 

Summary

In Flocabulary, Atoms & Elements is a hot topic that comes under Science > Physical Science.

Apart from the answers that we discussed above, this topic also covers Video tutorials, Vocab Cards, Lyric Lab & much more fun interactions which you can find in their main dashboard.

 

Hope you find the Atoms & Elements Flocabulary Answers for the topics “Quiz” & “Read and Respond”. Share with your batchmates if you find it helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page