Flocabulary Answers Key 2022 [FREE Access]

You are at the right place if you are searching for Flocabulary answers key online.

As mentioned, you are free to see the quiz answers we that revealed below.

NOTE: All key answers to Flocabulary are checked twice before publishing them to you. So, please do share as well if it helps you.

Table of Contents

For your convenience, we divided answers into different topics and sub-topics to make it easier for you.

Also, please note that we will be covering answers for Grade 5 to Grade 12 because we all know Grade K to Grade 4 quizzes can be answered easily. But don’t worry, a few hard topics are covered by our team.

Flocabulary Answer Key

 

Flocabulary Answer Key – SCIENCE

Science >> Scientific Practices

Find the topics below to get exclusive answers:

Marie Curie & Determination

Below you can find Focabulary Marie Curie & Determination quiz answer key for free:

Q1. Where was Marie Curie born?… Ans: Warsaw
Q2. Where did Curie study in Paris?… Ans: Sorbonne University
Q3. Curie earned a doctorate degree in… Ans: chemistry
Q4. Why did Curie change her first name from Maria to Marie?… Ans: to sound more French
Q5. What science term did Curie invent?… Ans: radioactivity
Q6. How many Nobel Prizes did Curie win?… Ans: two
Q7. Which of these elements was not found by Curie to be radioactive?… Ans: scandium
Q8. True or False: Curie was Sorbonne’s first female professor… Ans: True
Q9. How did Curie help soldiers during World War I?… Ans: by providing x-rays on the field
Q10. What was the cause of Marie Curie’s death?… Ans: Radiation exposure

 

Scientific Method

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Scientific Inquiry

Below you can find the Focabulary Science Inquiry quiz answer key for free:

Q1. Which of the following describes a scientific process?… Ans: Pedro plants a sapling in his front yard. He observes and measures it each day. Using his observations, he hypothesizes that the leaves grow most in the spring.
Q2. On which of the following could a scientific claim be based?… Ans: experiments and studies
Q3. Sandra claims that invisible fairies live above the clouds where no one can see, hear or feel them. Which of the following is true?… Ans: Sandra’s claim is not scientific because it is not testable.
Q4. Which of the following describes empirical evidence?… Ans: Dogs have two eyes and two ears
Q5. Which of the following describes a scientific law?… Ans: Any two objects in the universe attract each other with a force called gravity.
Q6. A scientific theory is a… Ans: Well-tested explanation for a wide range of observations or experimental results.
Q7. Which of the following would be a scientific theory?… Ans: an explanation of why global temperatures are rising.
Q8. Which of the following describes the relationship between scientific theories and scientific laws?… Ans: A law can describe a phenomenon, and a theory can give a possible explanation for it.
Q9. True or false: scientific theories and models cannot be modified… Ans: False
Q10. Which of the following is an example of pseudoscience?… Ans: A claim that pretends to be scientific but has not actually been tested.

 

Science >> Life Science

Find the topics below to get exclusive answers:

Nutrition

Below you can find the Focabulary Nutrition quiz answer key for free:

Q1. The key to good nutrition is… Ans: balancing different kinds of food.
Q2. Which of these is not a macronutrient?… Ans: vitamins
Q3. Carbohydrates give your body… Ans: good energy.
Q4. Which of these is a good source of protein?… Ans: beans
Q5. True or False: Fat is an important part of our diets…. Ans: True
Q6. Which of these is not a good source of fat?… Ans: rice
Q7. Vitamins and minerals are both… Ans: small compounds.
Q8. Which of these nutrients helps muscles grow strong?… Ans: iron
Q9. Most of what we drink should be… Ans: water
Q10. In which nutrient group would you find sugary sweets?… Ans: carbohydrates

 

Ecosystems

Below you can find the Focabulary Ecosystems quiz answer key for free:

Q1. What is the correct order for this food chain?… Ans: grass, antelope, lion
Q2. Which shows the correct path of how energy flows in a food chain?… Ans: producer, consumer, predator, decomposer
Q3. Which event might disrupt a stable ecosystem?… Ans: An invasive species enter the environment.
Q4. The relationship between a carnivore and an herbivore can be stated as… Ans: predator and prey
Q5. Which is an example of a parasite and host relationship?… Ans: a tapeworm and a human
Q6. An ecosystem is defined as… Ans: a group of organisms and the habitat they share.
Q7. Carrying capacity is… Ans: the number of organisms an ecosystem can support.
Q8. Photosynthesis is a process that… Ans: green plants use to produce food.
Q9. What is a scavenger?… Ans: an organism that feeds on dead matter
Q10. What do decomposers leave behind after getting their energy?… Ans: elements like carbon, nitrogen, and phosphorus

 

Adaptation

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Photosynthesis

Below you can find the Focabulary Photosynthesis quiz answer key for free:

Q1. Photosynthesis occurs inside of which organelle?… Ans: chloroplasts
Q2. Which of the following is converted into chemical energy during photosynthesis?… Ans: light energy
Q3. Photosynthesis occurs… Ans: in the cells of autotrophs.
Q4. How do plants get the carbon dioxide they need for photosynthesis?… Ans: Carbon dioxide enters their leaves from the atmosphere.
Q5. In addition to carbon dioxide, __ is a reactant of photosynthesis… Ans: water
Q6. What do plants do with most of the oxygen produced in photosynthesis?… Ans: They release most of the oxygen into the atmosphere.
Q7. Why is photosynthesis important to plants?… Ans: It produces a simple sugar they need for cellular respiration.
Q8. Photosynthesis is important to animals because… Ans: oxygen, which animals breathe, is released as a byproduct.
Q9. Animals, including humans… Ans: get glucose from the food they eat.
Q10. True or false: Photosynthesis is an important part of the carbon cycle… Ans: True

 

Viruses

Below you can find the Focabulary Viruses quiz answer key for free:

Q1. Viruses are usually considered… Ans: nonliving.
Q2. Which of these is true?… Ans: Viruses need a host to survive.
Q3. Viruses are inside a protein shell… Ans: genomes
Q4. True or False: All viruses look the same…. Ans: False
Q5. Would a doctor prescribe an antibiotic if you have a virus?… Ans: No — antibiotics are designed to work on bacteria, not viruses.
Q6. Which of these is true about immunity?… Ans: Antibodies protect us from getting the exact same virus twice.
Q7. What is the first step of a virus’s life cycle?… Ans: attaching to a host
Q8. When viruses replicate, they… Ans: make copies of themselves.
Q9. are viruses that target bacteria… Ans: Bacteriophages
Q10. Thanks to vaccines, the __ virus has been eradicated…. Ans: smallpox

 

Cellular Respiration

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Evolution

Below you can find the Focabulary Evolution quiz answer key for free:

Q1. The British naturalist Charles Darwin developed a theory after observing species in the Galapagos Islands. What is the name of this theory?… Ans: Theory of Evolution.
Q2. Natural selection means… Ans: individuals that fit best into their environment survive to pass on their genes while individuals that are less fit die out.
Q3. A mutation… Ans: is a random change in a cell’s DNA.
Q4. Severe or sudden changes in Earth’s atmosphere can cause entire species of animals to die. When all of the members of species die out, it is called… Ans: extinction.
Q5. New forms of drug-resistant bacteria can evolve quickly because… Ans: When a drug kills most of the bacteria, the ones left to breed are those that have a natural resistance to the drug.
Q6. Evolution explains how Earth’s present-day species developed from earlier species through… Ans: natural selection.
Q7. Genes are strands of __ found on chromosomes in the nucleus of a living cell… Ans: DNA
Q8. A species has a better chance of surviving if it has greater variation in its… Ans: genes.
Q9. All of the following provide evidence for evolution except… Ans: sexual reproduction
Q10. What increases the chances that a trait will be passed on to offspring?… Ans: if the trait helps the organism compete for resources

 

 

Science >> Earth & Space Science

Find the topics below to get exclusive answers:

Space Rocks

Below you can find the Focabulary Space Rocks quiz answer key for free:

Q1. Which of the following is not a space rock?… Ans: A Star
Q2. True or False: Asteroids orbit the sun… Ans: True
Q3. Which of the following space rocks is most likely to leave a huge crater if it hits the Earth?… Ans: An Asteroid
Q4. Which of the following space rocks is mostly made of ice, gas, and dust?… Ans: A Comet
Q5. What generally happens when a comet nears the sun?… Ans: Its gas burns up
Q6. How are meteoroids different from asteroids?… Ans: Meteoroids are smaller than asteroids.
Q7. What generally happens when a meteoroid reaches Earth’s atmosphere?… Ans: It catches fire and burns up.
Q8. The flash of light from a meteoroid falling through Earth’s atmosphere is called a… Ans: meteor.
Q9. A small space rock that falls to the ground on Earth is called a… Ans: meteorite
Q10. True or False: Meteorites are far too big to hold in your hand… Ans: False

 

Land Biomes

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Tornadoes

Below you can find the Focabulary Tornadoes quiz answer key for free:

Q1. Which of the following best describes the shape of a tornado?… Ans: Funnel
Q2. Most tornadoes last about Ans: 10 minutes
Q3. True or False: Scientists aren’t totally sure how tornadoes end… Ans: True
Q4. Which of the following is used to measure the intensity of tornadoes?… Ans: Fujita scale
Q5. In the United States, tornadoes are most frequent in a region known as … Ans: Tornado Alley
Q6. Tornadoes form when a warm and a cool collide, forming a thunderstorm called a supercell… Ans: Air mass
Q7. Winds blowing in opposite directions form a cylinder that might get tipped up by a supercell’s … Ans: updraft
Q8. What is the spinning cylinder called when it is tipped up?… Ans: Mesocyclone
Q9. True or False: A tornado is pulled to the ground by a downdraft, rain, or hail… Ans: True
Q10. Which of the following is the safest place to be during a tornado?… Ans: A basement with no windows

 

Types of Rocks

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Deserts

Below you can find the Focabulary Deserts quiz answer key for free:

Q1. The ecosystems in a biome generally share the same… Ans: Climate
Q2. Deserts are best known for being… Ans: Dry
Q3. In a desert, evaporation is more than precipitation… Ans: Greater
Q4. Deserts are commonly found around degrees of latitude… Ans: 30
Q5. True or False: Deserts can be very cold… Ans: True
Q6. Which of these adaptations helps cacti hold on to water?… Ans: sprawling roots
Q7. How do most desert animals conserve water?… Ans: by resting during the day
Q8. Sandgrouses can store water in their… Ans: Feathers
Q9. How have deserts been changing in recent years?… Ans: They are growing quickly.
Q10. Which of these is an effect of desertification?… Ans: Loss of fertile land to farm.

 

Earthquakes

Below you can find the Focabulary Earthquakes quiz answer key for free:

Q1. Which of these is not one of Earth’s layers?… Ans: epicenter
Q2. The churning movement of the mantle is due to… Ans: convection currents
Q3. Which of these best describes convection currents?… Ans: slow-moving
Q4. Which of these most resembles Earth’s division into tectonic plates?… Ans: A cracked eggshell
Q5. The area on the fault line where an earthquake’s energy is first released is called the… Ans: Hypocenter
Q6. What can a seismogram tell us about an earthquake?… Ans: How big the seismic waves are.
Q7. On the Moment Magnitude Scale, a major earthquake usually measures __ or higher… Ans: 7
Q8. While it is impossible to predict an earthquake, they typically occur near… Ans: Both A & B
Q9. What is the Ring of Fire?… Ans: The area around the Pacific Ocean where many earthquakes occur.
Q10. True or False: Aftershocks can last for years after an earthquake… Ans: True

 

The Water Cycle

Below you can find the Focabulary The Water Cycle quiz answer key for free:

Q1. True or False: The total amount of water on Earth is constantly changing… Ans: False
Q2. Which of the following describes condensation?… Ans: Water in the air cools down and forms droplets.
Q3. Which of the following describes evaporation?… Ans: Water turns into steam or vapor and rises into the air.
Q4. What happens after condensation to cause precipitation?… Ans: Clouds fill with moisture and get too heavy.
Q5. True or False: When it rains, all of the water is absorbed back into the ground… Ans: False
Q6. Which of the following is a type of precipitation?… Ans: All of the above.
Q7. What is runoff?… Ans: The excess water that isn’t absorbed into the ground after it rains.
Q8. What makes water move through the water cycle?… Ans: The sun
Q9. What part of the water cycle do the raindrops represent?… Ans: Precipitation
Q10. Where does runoff end up?… Ans: All of the above

 

Volcanoes

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Earth’s History

Below you can find the Focabulary Earth’s History quiz answer key for free:

Q1. How do sedimentary rocks form on Earth’s surface?… Ans: In horizontal layers
Q2. What are strata?… Ans: Rock layers
Q3. What is normally found at the lowest stratum?… Ans: The oldest rock.
Q4. Stratigraphy is the study of… Ans: Rock layers
Q5. Which of the following is not a unit of geologic time?… Ans: Millennium
Q6. Which of the following describes the relative age of someone or something?… Ans: Kaitlyn is younger than Dillon.
Q7. True or false: Sometimes older rocks end up on top of younger rocks?… Ans: True
Q8. Using a substance’s rate of decay to determine its age is an example of… Ans: Absolute dating
Q9. What happened during the Cambrian explosion?… Ans: Many animals first appeared.
Q10. Which of the following rock layers contains the youngest fossils?… Ans: A

 

Solar System

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Weather

Below you can find the Focabulary Weather quiz answer key for free:

Q1. What is the order of the events for the water cycle on a typical warm day?… Ans: evaporation, condensation, precipitation
Q2. Water located in wells underground is… Ans: ground water.
Q3. The lowest level of the atmosphere is the… Ans: troposphere.
Q4. The oceans, lakes, and rivers that cover 75% of Earth’s surface are called the… Ans: Hydrosphere
Q5. The ozone layer is located in the… Ans: stratosphere
Q6. A large body of air that has similar pressure, temperature, and atmospheric conditions is called a(n)… Ans: Air mass.
Q7. The name of the narrow belt of high-speed wind in the stratosphere is the… Ans: Jet stream
Q8. The leading edge where one weather system meets another is called a(n)… Ans: Weather front
Q9. The transfer of heat energy by the circulation of warm air is called… Ans: thermal convection.
Q10. Which is a major cause of global warming?… Ans: The greenhouse effect

 

Science >> Physical Science

Find the topics below to get exclusive answers:

Force

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Matter

Below you can find the Focabulary Matter quiz answer key for free:

Q1. Which one of the following is a solid?… Ans: Cheese
Q2. Which of the following is a property of a liquid?… Ans: It takes the shape of the container you choose.
Q3. What does all matter have?… Ans: Mass.
Q4. Atoms of a __ move around the most… Ans: Gas
Q5. Which of the following is a true statement?… Ans: Atoms in liquids are farther apart than in solids.
Q6. Which form of matter does not take the shape of a container you put it in?… Ans: Solid.
Q7. Which form of matter has no definite shape, form or volume?… Ans: Gas
Q8. What would cause a liquid to turn into a solid?… Ans: cooling it until it freezes
Q9. In the image below, what is the heat from the stove doing?… Ans: Giving energy to the atoms in the water
Q10. When a liquid becomes solid, the atoms in the solid usually… Ans: Are closer together than they were before.

 

Sound

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Current Electricity

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Gravity

Below you can find the Focabulary Gravity quiz answer key for free:

Q1. What two things does gravity depend on?… Ans: Mass and distance
Q2. What does the force of gravity do to objects?… Ans: It pulls them together.
Q3. How does gravity on Earth compare to gravity on the moon?… Ans: There is more gravity on Earth.
Q4. Sir Isaac Newton came up with a theory about __ in 1687… Ans: Gravity
Q5. What does the word mass mean?… Ans: The amount of matter in something.
Q6. True or False: Objects that have more mass also have more gravity… Ans: True
Q7. Why would it be harder to jump on the planet Jupiter than on Earth?… Ans: The gravity on Jupiter is stronger than on Earth.
Q8. Which of the following is NOT a true statement?… Ans: Earth’s gravity keeps all the planets spinning around the sun.
Q9. Based on the picture, would Man A or Man B have more gravity?… Ans: Man B
Q10. Imagine you throw a baseball on Earth. Then, you travel to a planet with less gravity than Earth and throw the same baseball there. Which of the following would be true?… Ans: The baseball would go farther on the other planet.

 

Heat Transfer

Below you can find the Focabulary Heat Transfer quiz answer key for free:

Q1. There are _ different methods of heat transfer… Ans: Three
Q2. Conduction is the transfer of heat through… Ans: Direct contact.
Q3. If you pour hot soup into a bowl, and the bowl stays cool to the touch, you can assume that… Ans: The bowl is a good insulator of heat.
Q4. The process by which heat moves through air or liquid is called… Ans: Convection
Q5. Which method of heat transfer can occur in empty space?… Ans: Radiation
Q6. A good conductor of heat… Ans: Lets heat move through it easily.
Q7. Which of the following is the best example of a heat insulator?… Ans: A pair of wool gloves.
Q8. Which of the following is the best example of a heat conductor?… Ans: A metal frying pan
Q9. What is another name for heat?… Ans: Thermal energy.
Q10. Which of these is the best example of heat transfer through radiation?… Ans: Warming up leftover pasta in the microwave

 

Mass, Volume & Density

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Electromagnetic Spectrum

Below you can find the Focabulary Electromagnetic Spectrum quiz answer key for free:

Q1. What must be true if a wave’s wavelength is short?… Ans: Its frequency is high.
Q2. What is one-way radio waves are used?… Ans: To carry signals for televisions.
Q3. How do microwaves help heat frozen food?… Ans: The waves are absorbed by water in food.
Q4. How can humans detect infrared waves?… Ans: They feel them as heat.
Q5. True or false: Electromagnetic radiation cannot travel through a vacuum… Ans: False
Q6. How fast do electromagnetic waves travel?… Ans: At the speed of light.
Q7. Which color has the shortest wavelength in the visible spectrum?… Ans: Violet.
Q8. Which of the following can block some UV rays?… Ans: The ozone layer
Q9. Which type of electromagnetic radiation carries the most energy and has the highest frequency?… Ans: Gamma rays
Q10. Which types of electromagnetic radiation might a doctor use to treat patients?… Ans: x-rays and gamma rays

 

Chemical Reactions

Below you can find the Focabulary Chemical Reactions quiz answer key for free:

Q1. What happens in a chemical reaction?… Ans: Substances interact to form one or more new substances.
Q2. The reactants are… Ans: The substances present when the reactions begins.
Q3. In a synthesis reaction, the elements Fe and S might react to form which of the following?… Ans: FeS
Q4. In a decomposition reaction, NaCl might form which of the following?… Ans: Na and Cl
Q5. In a chemical reaction, what happens to the total number of each type of atom?… Ans: The total number of each type of atom always stays the same.
Q6. Identify the product(s) of the following reaction: H2CO3->H2O+CO2… Ans: H2O and CO2
Q7. In a science experiment, Marisa concludes that no chemical reaction has occurred. What evidence would support this conclusion?… Ans: No new substance was formed.
Q8. In a science experiment, Javi concludes that a chemical reaction has occurred. What evidence would support this conclusion?… Ans: A substance’s color and odor changed.
Q9. In a science lab, burning steel wool creates only iron oxide. What must be true?… Ans: The reaction of burning steel wool always creates iron oxide.
Q10. True or false: In a chemical reaction, atoms of elements cannot be present in the products if they were not present in the reactants… Ans: True

 

Atoms & Elements

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

States of Matter

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Water

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Science >> Technology & Engineering

Find the topics below to get exclusive answers:

Carbon Free Energy

Below you can find the Focabulary Carbon Free Energy quiz answer key for free:

Q1. Which of the following is true about CO2?… Ans: It is a greenhouse gas.
Q2. Which of the following can be a result of increased greenhouse gas emissions?… Ans: All of the above.
Q3. Who will be hit the hardest by climate change?… Ans: the poorest nations
Q4. By the year 2050, global food demand is expected to… Ans: Increase
Q5. True or False: All forms of energy emit carbon dioxide… Ans: False
Q6. What do we need to do to get CO2 emissions all the way to zero?… Ans: develop new technologies, ideas and advances.
Q7. Current wind, solar, nuclear and hydroelectric energy technologies … Ans: don’t have the efficiency and scale we need
Q8. What do scientists think artificial photosynthesis could do?… Ans: split water molecules to make fuel like a plant.
Q9. What is solar paint?… Ans: material like solar panels that could be painted on roofs or walls.
Q10. What could we put high in the air to create energy?… Ans: wind turbines

 

Simple Machines

Below you can find the Focabulary Simple Machines quiz answer key for free:

Q1. What do all simple machines have in common?… Ans: All of the above.
Q2. When you use a simple machine to do work, __… Ans: distance increases and force decreases.
Q3. Genesis is moving a box of books into her treehouse. How will the amount of work change if she uses an inclined plane to get to the treehouse?… Ans: The amount of work will not change when she uses the inclined plane.
Q4. What might an inclined plane be used for?… Ans: raising and lowering objects
Q5. Which simple machine would be most helpful for cutting fruit?… Ans: a wedge
Q6. A screw could best be used for which of the following tasks?… Ans: holding two pieces of wood together.
Q7. Which of the following is an example of a lever being used to do work?… Ans: A woman uses a crowbar, a stick that can be moved back and forth to raise the lid on a box.
Q8. Which of the following is an example of a wheel and axle being used to do work?… Ans: A boy rolls down the street on roller skates.
Q9. Which of the following is an example of a pulley being used to do work?… Ans: lowering the blinds of a window by pulling a rope attached to a wheel
Q10. Which of the following is an example of a compound machine?… Ans: A wheel, lever and wedge that, used together, open a can

 

Space Exploration

Below you can find the Focabulary Space Exploration quiz answer key for free:

Q1. After World War II, the US was locked in a space race with… Ans: the Soviet Union.
Q2. In which mission did the US first land a man on the moon?… Ans: Apollo 11
Q3. What did space scientists find on Mars?… Ans: a frozen lake
Q4. Which of the following is true about the International Space Station?… Ans: It was built from separate parts sent to space.
Q5. Astronauts go to live on the International Space Station for a period of month(s)…. Ans: Six
Q6. True or False: The force of gravity on the ISS is about equal to the force of gravity on Earth…. Ans: False
Q7. Which of these happens to astronauts in space without the pull of gravity?… Ans: Their vertebrae spread out.
Q8. On average, astronauts grow percent in space… Ans: Three
Q9. Which of these do engineers do to assist space travel?… Ans: all of the above
Q10. NASA’s goal is to get humans to walk on Mars by which year?… Ans: 2030

 

 

Flocabulary Answers Key – SOCIAL STUDIES

Social Studies >> Ancient World History

Find the topics below to get exclusive answers:

The Fertile Crescent

Below you can find the Focabulary The Fertile Crescent quiz answer key for free:

Q1. The fertile crescent got its name because… Ans: it’s a land of rich soil that’s ideal for agriculture.
Q2. Hammurabi’s Code is a famous system of laws because it… Ans: is thought to be one of the earliest written sets of laws.
Q3. The Tigris and Euphrates are… Ans: rivers that were important to ancient civilizations in Mesopotamia.
Q4. Gilgamesh may be the world’s most famous Sumerian leader because he… Ans: had his adventures written in long poems.
Q5. Which of these people was said to have built the Hanging Gardens of Babylon?… Ans: Nebuchadnezzar
Q6. The Hebrews were unlike other cultures at the time because they… Ans: believed in a single god.
Q7. Sumerian farmers built canals to… Ans: prevent rivers from flooding and move water where they needed it.
Q8. What was a city-state?… Ans: a city that had its own ruler and government much like states today
Q9. The Sumerians mainly used cuneiform to… Ans: keep track of taxes and government issues.
Q10. The first gold coins were issued by… Ans: the Lydians.

 

Ancient Greece

Below you can find the Focabulary Ancient Greece quiz answer key for free:

Q1. Which of the following is a true statement?… Ans: Greek city-states were surrounded by walls and originally built for protection.
Q2. The Athenians were known for ________… Ans: their vibrant art and culture
Q3. Socrates taught his students by ________… Ans: asking a lot of questions
Q4. In the early democracy of Athens, citizens were ________… Ans: expected to participate in their government
Q5. Who was Plato’s most famous student?… Ans: Aristotle
Q6. The Odyssey is a Greek epic because it is ________… Ans: a long poem about a great hero and his travels
Q7. The Parthenon was ________… Ans: a famous temple dedicated to Athena
Q8. Which of the following is a false statement?… Ans: Alexander the Great wrote The Republic, a book about the best form of government.
Q9. Mount Olympus was ________… Ans: believed to be where the Greek gods lived
Q10. What was an agora?… Ans: The marketplace where residents could shop, trade and gossip

 

Social Studies >> Modern World History

Find the topics below to get exclusive answers:

The Renaissance

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

The French Revolution

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Imperialism

Below you can find the Focabulary Imperialism quiz answer key for free:

Q1. During which century did the age of imperialism begin?… Ans: 1800s
Q2. What does the phrase “the white man’s burden” refer to?… Ans: the Europeans’ belief that they had a mission to civilize people of color
Q3. What was the name of the theory that applied natural selection to civilized society?… Ans: social Darwinism
Q4. What was the result of the Sepoy Mutiny?… Ans: The British government gained control of India.
Q5. Why hadn’t conquistadors conquered Africa during the Age of Exploration?… Ans: They didn’t have the drugs needed to fight malaria.
Q6. Which two African countries remained independent during the scramble for Africa?… Ans: Ethiopia and Liberia
Q7. How did Cecil Rhodes affect the map of Africa during the age of imperialism?… Ans: He named two countries after himself.
Q8. Who successfully led an African tribe’s fight against British colonizers?… Ans: Shaka Zulu
Q9. Which of the following was NOT an effect of the Boer War?… Ans: Black South Africans immediately gained equal rights.
Q10. Why did the French originally enter Vietnam?… Ans: to spread Christianity

 

Modern China

Below you can find the Focabulary Modern China quiz answer key for free:

Q1. What was the last dynasty of China?… Ans: Qing
Q2. What was a flaw in the Chinese civil service tests?… Ans: Wealthy people could bribe test examiners to get better jobs.
Q3. What drug caused significant addiction problems in China?… Ans: Opium
Q4. How was Mao Zedong’s interpretation of communism different from that of the Soviet Union?… Ans: The Soviets were focused on the worker, while Mao was focused on the peasants.
Q5. Which of the following is an example of Mao’s cult of personality?… Ans: large posters of Mao’s face
Q6. Why was Chairman Mao’s approach to steel production in the Great Leap Forward misguided?… Ans: Steel melted at home wasn’t usable, and the people destroyed necessary farm equipment.
Q7. What was Mao’s aim during the Cultural Revolution?… Ans: to force people to share his communist values
Q8. Why did people protest in Tiananmen Square in 1989?… Ans: to reform the economy and government
Q9. The “great firewall” of China refers to… Ans: internet censorship
Q10. What is one way that Mao’s rule of China has influenced present-day China?… Ans: China is still officially communist.

 

Social Studies >> US History

Find the topics below to get exclusive answers:

American Revolution

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

The Declaration

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

A More Perfect Union

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

World War 1

Below you can find the Focabulary World War 1 quiz answer key for free:

Q1. Why was World War I called the “Great War” when it was happening?… Ans: Many people died, and it was the largest war in history because World War II hadn’t happened yet.
Q2. Which of the following is the best example of imperialism?… Ans: England and Germany competing for colonies
Q3. Which of the following is the best example of militarism?… Ans: England building a powerful navy
Q4. Which of the following was one of four main causes of World War I?… Ans: alliances
Q5. Countries used propaganda to… Ans: sell the war and encourage men to enlist.
Q6. What was the name of the new style of warfare during World War I?…. Ans: trench warfare
Q7. What is one thing that happens during “total war”?… Ans: Families ration their food supplies.
Q8. Which of the following did armies use for the first time during World War I?… Ans: submarines and tanks
Q9. Which treaty ended World War I?… Ans: The Treaty of Versailles
Q10. Which country suffered the most and was “shackled” from the treaty that ended World War I?… Ans:
Germany

 

World War 2

Below you can find the Focabulary World War 2 quiz answer key for free:

Q1. Which of the following is a characteristic of fascism?… Ans: all of the above
Q2. In the decade leading up to WWII, America ________… Ans: was trying to recover from the Great Depression
Q3. How did Adolf Hitler win the support of the German people?… Ans: He blamed groups like the Jews for Germany’s economic and social problems.
Q4. What event directly caused the United States to join WWII?… Ans: the bombing of Pearl Harbor
Q5. What happened on D-Day?…. Ans: Efforts to liberate France and Italy from Germany’s control began.
Q6. Which of the following was a reason that Truman decided to drop atomic bombs on Japan?… Ans: An invasion of Japan could have cost up to 1 million American soldier lives.
Q7. Which famous historical figure first told President Roosevelt about the possibility of creating an atomic bomb?… Ans: Albert Einstein
Q8. What was the major decision that President Truman faced in 1945?… Ans: whether to drop atomic bombs on Japan
Q9. What happened in late April and early May of 1945?… Ans: Germany surrendered, and Hitler committed suicide.
Q10. What was the purpose of the original concentration camps built in the early 1930s?… Ans: to imprison groups like Jews, gypsies and gay people and have them perform slave labor

 

Harlem Renaissance

Below you can find the Focabulary Harlem Renaissance quiz answer key for free:

Q1. The Harlem Renaissance was… Ans: a cultural and artistic movement of the 1920s and 30s, led by African-Americans.
Q2. During the Great Migration, African-Americans… Ans: moved north seeking job opportunities and an escape from racial terrorism.
Q3. Which of the following was a significant part of the Harlem Renaissance?… Ans: new ideas about blackness in America
Q4. W.E.B. DuBois’ theory of double consciousness describes the… Ans: split between black identity and American identity.
Q5. Marcus Garvey encouraged African-Americans to… Ans: migrate to Africa.
Q6. The word “renaissance” refers to a… Ans: rebirth.
Q7. During the Harlem Renaissance, many African-Americans… Ans: redefined their identities through art.
Q8. The musical Shuffle Along was significant because it was… Ans: written, produced and performed by African-Americans.
Q9. Writers like Zora Neale Hurston and Claude McKay often explored themes of… Ans: race and racism.
Q10. Which of these best describes the meaning of Langston Hughes’ “Dreams”?… Ans: Life is meaningless without dreams.

 

 

Social Studies >> Civics

Find the topics below to get exclusive answers:

Political Parties

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Social Studies >> Geography

Find the topics below to get exclusive answers:

Continents

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Social Studies >> Holidays

Find the topics below to get exclusive answers:

Veterans Day

Below you can find the Focabulary Math Veterans Day quiz answer key for free:

Q1. What happened on 11/11/1918?… Ans: The fighting for World War I stopped.
Q2. The armistice at the end of World War I said that… Ans: the fighting for the war had to stop.
Q3. Who was the US president during World War I?… Ans: Woodrow Wilson
Q4. Armistice Day honored US veterans from… Ans: World War I.
Q5. When was the name of Armistice Day changed?… Ans: after the Second World War
Q6. Some groups wanted to change the name of Armistice Day because… Ans: they wanted a holiday to honor all veterans, not just veterans from World War I.
Q7. Who does Veterans Day honor?… Ans: every American who served in the armed forces
Q8. What is a veteran?… Ans: someone who served in the armed forces or fought in a war
Q9. When is Veterans Day always celebrated?… Ans: November 11th
Q10. What is one common way that people celebrate Veterans Day?… Ans: marching in or going to parades

 

Social Studies >> Economics

Find the topics below to get exclusive answers:

GDP

Below you can find the Focabulary GDP quiz answer key for free:

Q1. The gross domestic product is equal to the total ________ of a nation… Ans: goods and services
Q2. What is an example of a good and/or service?… Ans: paying a repairman to fix your bike
Q3. Whose spending is included in GDP?… Ans: all of the above
Q4. Net exports is equal to ________ minus imports… Ans: exports
Q5. When is GDP measured?… Ans: yearly and quarterly
Q6. What does nominal GDP mean?… Ans: GDP is calculated using current prices.
Q7. What does real GDP mean?… Ans: GDP is calculated taking inflation into account.
Q8. If China’s GDP was 10 trillion and its population 1.4 billion in 2014, what is the correct way to solve for China’s GDP per capita?… Ans: 10 trillion divided by 1.4 billion
Q9. In 2014, America’s GDP was ________ trillion… Ans: 17
Q10. True or false: A fall in per capita GDP means economic growth and productivity?… Ans: False

 

Economic Systems

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Social Studies >> Historical Practices

Find the topics below to get exclusive answers:

What Is History?

Below you can find the Focabulary Math What Is History quiz answer key for free:

Q1. What is another term for a document created at the time of or by a person who was present at a historical event?… Ans: primary source
Q2. How could you use the above source in your research?… Ans: as a secondary source that gives background on Pocahontas’s visit to England
Q3. Referring to the excerpt from The Great Rogue: A Biography of Captain John Smith, which of the following is a theory that Paul Lewis has come up with about Pocahontas?… Ans: Many people would probably have ignored her if she wasn’t a Christian.
Q4. Which of the following is true of Sam Drowne’s and Thomas Preston’s accounts of March 5, 1770?… Ans: They agree the British soldiers shot colonists, but disagree about why they fired.
Q5. What is one reason why Thomas Preston’s account might not be reliable?… Ans: Preston was in jail and trying to clear his name.
Q6. Based on the passage, what kind of source does it represent?… Ans: primary source
Q7. Referring to the excerpt from a letter by jailed Freedom Rider, who is the letter’s audience?… Ans: the author’s parents
Q8. Providing context for an event involves… Ans: giving background information about what else was happening at the time.
Q9. The lyric “Historians research more than just the word of one / To learn all sides of history” most closely means that… Ans: historians use multiple accounts to get the fullest picture of events.
Q10. Which of the following examples illustrates how the past helps us make sense of the present or future?… Ans: Carolina researches zoning laws and immigration history, which helps her better understand why her neighborhood is mostly Puerto Rican.

 

 

Flocabulary Answers Key – MATH

Math >> Numbers & Operations

Find the topics below to get exclusive answers:

Math Properties

Below you can find the Focabulary Math Properties quiz answer key for free:

Q1. Which property can you use to solve the following expression?5(6 + 9)?… Ans: distributive
Q2. The commutative property can be expressed as… Ans: A + B = B + A
Q3. What is another way of writing the following expression?4 + 5 + 2… Ans: (4 + 5) + 2
Q4. If both addition and multiplication are used in a single expression, then the _ property might apply… Ans: distributive
Q5. Which properties could you use to solve the following expression?3 + 7 + 2 + 5 + 9… Ans: associative and commutative
Q6. The associative property works with expressions that use… Ans: multiplication and addition.
Q7. What is another way of writing the following expression?3(7 + 4)… Ans: (3 × 7) + (3 × 4)
Q8. The associative property states that you can… Ans: group terms using parentheses to add or multiply.
Q9. Which of the following is equal to the expression 6(11 + 3)?… Ans: 6 × 14
Q10. The commutative property does not apply to which of the following operations?… Ans: division and subtraction

 

GCF & LCM

Below you can find the Focabulary GCF & LCM quiz answer key for free:

Q1. The GCF of two whole numbers is the … Ans: largest whole number that divides evenly into both numbers
Q2. What is the name for the smallest multiple that two whole numbers share?… Ans: least common multiple
Q3. Least common multiples are most helpful for … Ans: adding and subtracting fractions
Q4. Using the greatest common factor, reduce the fraction 15/20 to its simplest form… Ans: 3/4
Q5. What is the GCF of 12 and 30?… Ans: 6
Q6. What is the GCF of 8 and 24?… Ans: 8
Q7. Using the greatest common factor, reduce the fraction 32/48 to its simplest form… Ans: 2/3
Q8. What is the LCM of 3 and 6?… Ans: 6
Q9. What is the LCM of 4 and 14?… Ans: 28
Q10. What is the LCM of 9 and 15?… Ans: 45

 

Order of Operations

Below you can find the Focabulary Order of Operations quiz answer key for free:

Q1. What is the correct order of operations?… Ans: parentheses, exponents, multiplication, division, addition, subtraction
Q2. If your expression contains square roots, during which step of PEMDAS do you solve them?… Ans: exponents
Q3. True or False: If your expression contains more than one set of parentheses, you should evaluate all of them before doing anything else… Ans: True
Q4. Which steps of PEMDAS would you need to use to evaluate the following expression?… Ans: parentheses, exponents, multiplication, subtraction
Q5. If you were evaluating the expression (20-2…, what would you do first?… Ans: D
Q6. True or False: If there are multiple operations inside parentheses, you do not need to complete these in the order of PEMDAS…. Ans: False
Q7. Evaluate 36-(12÷2)square… Ans: 0
Q8. Evaluate 2square⋅(45÷9)-3… Ans: 17
Q9. Evaluate 3square⋅(4÷2)-1+(2⋅3)… Ans: 23
Q10. Evaluate (14-2)÷3⋅(2⋅3)-2square… Ans: 20

 

Adding Integers

Below you can find the Focabulary Adding Integers quiz answer key for free:

Q1. What is absolute value?… Ans: a number’s distance from zero
Q2. How can you find the sum of integers with the same sign?… Ans: add their absolute values and keep the sign of the integers
Q3. Which equation is shown on the number line below?… Ans: 4 + (-8) = -4
Q4. To show -1 + (-6) on the number line, which directions would you move?… Ans: left one unit, then left another six units
Q5. How could you add -13 + 10?… Ans: Subtract 13 – 10, and keep the negative sign from the -13.
Q6. Find the sum: -11 + (-8) = … Ans: -19
Q7. Find the sum: 16 + (-7) = … Ans: 9
Q8. Find the sum: -12 + (-4) = … Ans: -16
Q9. Find the sum: -5 + 13 = … Ans: 8
Q10. Find the sum: -9 + (-4) = … Ans: -13

 

Subtracting Integers

Below you can find the Focabulary Subtracting Integers quiz answer key for free:

Q1. The sum of any integer and its additive inverse is __… Ans: 0
Q2. Which equation is modeled on the number line below?… Ans: -6 – 26−2 = -8
Q3. Which equation is modeled on the number line?… Ans: -7 -− (-10) = 3
Q4. How can you rewrite 12 -− (-5) as an addition problem?… Ans: 12 + 5
Q5. How can you rewrite -8 -− 10 as an addition problem?… Ans: -8 + (-10)
Q6. Find the difference: -11 -− 5 = … Ans: -16
Q7. Find the difference: 25 -− (-3) = … Ans: 28
Q8. Find the difference: -7 -− (-2) = … Ans: -5
Q9. Find the difference: 4 -− 15 = … Ans: -11
Q10. Find the difference: 6 -− (-9) = … Ans: 15

 

Math >> Expressions & Equations

Find the topics below to get exclusive answers:

Expressions

Below you can find the Focabulary Expressions quiz answer key for free:

Q1. Which of these is a mathematical expression?… Ans: 4 – 3r
Q2. Identify the variable(s) in the expression below: 5 + 12w… Ans: w
Q3. Identify the coefficient(s) of the variable in the expression below: 25 – 6z… Ans: 6
Q4. What is y – 1 when y = 4?… Ans: 3
Q5. What is 3z + 2 when z = 2?… Ans: 8
Q6. What is 2x + 2 when x = 0?… Ans: 2
Q7. Which expression means “y more than seven”?… Ans: y+7
Q8. 14 + w is the same as which expression?… Ans: w+14
Q9. On Saturdays, Jasmyn works three hours more than Eve. Which expression represents how many hours Jasmyn works on Saturdays? … Ans: e+3
Q10. Hugh says that “one less than four times a number” can be written as two expressions: 1 – 4n and 4n – 1. Why is Hugh incorrect? … Ans: because subtraction is not commutative

 

Equations

Below you can find the Focabulary Equations quiz answer key for free:

Q1. Which of these is not part of an algebraic equation?… Ans: an inequality sign
Q2. When you isolate the variable, the goal is to get the variable… Ans: by itself on one side of the equal sign and a value on the other.
Q3. Use _ to isolate the variable.… Ans: inverse operations
Q4. Which of these is not an equation?… Ans: 43(4x + 7y)
Q5. What number does b stand for in this equation?3b = 12… Ans: 4
Q6. What number does y stand for in this equation?2y – 7 = 35… Ans: 21
Q7. What number does x stand for in this equation?-7x + 6= 27… Ans: -3
Q8. What happens to the order of operations when you’re solving a two-step equation?… Ans: It reverses, so addition and subtraction come before multiplication and division.
Q9. What is the first step to solving this equation?-5c + 6 = -4 … Ans: Subtract 6 from both sides.
Q10. What is the second step to solving this equation?9x – 23 = 49 … Ans: Divide both sides by 9.

 

Inequalities

Below you can find the Focabulary Inequalities quiz answer key for free:

Q1. There are _ signs that can be used to mark an inequality… Ans: four
Q2. ≤ means… Ans: less than or equal to.
Q3. What does it mean to isolate the variable?… Ans: Get the variable by itself on one side of the inequality sign.
Q4. How do you isolate the variable in an inequality?… Ans: Use inverse operations.
Q5. Which of the following is not an inequality?… Ans: 18x + 9y
Q6. If you multiply or divide both sides of an inequality by a negative number, you must __ the inequality sign… Ans: reverse
Q7. Which of the following could be true if x < 45?… Ans: x = 44
Q8. Which of the following could be true if y ≤ -75?… Ans: y = -75
Q9. How would you graph x > 0 on a number line? … Ans: Draw an open circle over 0, and shade the arrow to the right.
Q10. A solution set always includes… Ans: all the numbers that make the inequality true.

 

Functions

Below you can find the Focabulary Functions quiz answer key for free:

Q1. How many outputs are there for each input in a function?… Ans: 1
Q2. In the function f(x) = 3x + 2, f(5) = ________… Ans: 17
Q3. Which of the following is true?… Ans: All functions are relations, but not all relations are functions.
Q4. Which of the following sets of ordered pairs is a function?… Ans: {(1, 5), (2, 6), (4, 5)}
Q5. Which of the following graphs represents a function?… Ans: A
Q6. Which of the following is not an ordered pair from the function f(x) = 5x – 6?… Ans: (4, 10)
Q7. Which of the following sentences does not represent a function?… Ans: Timon chewed six gumballs in two hours today and six gumballs in three hours yesterday.
Q8. Which of the following is a way you can express a function?… Ans: All of the above
Q9. What is the test that you can do to tell if a graph represents a function?… Ans: The vertical line test
Q10. f(x) = 4x + 3. f(5) = 23. Which number is the input?… Ans: 5

 

Math >> Statistics & Probability

Find the topics below to get exclusive answers:

Mean, Median & Mode

Below you can find the Focabulary Mean, Median & Mode quiz answer key for free:

Q1. What does the mean represent in a set of numbers?… Ans: the average number
Q2. What does the median represent in a set of numbers?… Ans: the number that represents the middle value in the set of numbers
Q3. What does the mode represent in a set of numbers?… Ans: the number that appears most often
Q4. True or False: The mean and the average are the same numbers… Ans: True
Q5. If you take 5 quizzes & get scores of 95%, 95%, 80%, 85%, & 75%, how would you find your mean quiz score?… Ans: Add all the scores together & divide by the number of scores
Q6. How do you find the median of the set of numbers that are not listed in order, like 1, 2, 4, 3, 5, 3, 6, 7, 8?… Ans: Rewrite the numbers in order from lowest to highest first, then find the number in the middle.
Q7. What is the mode of 3, 3, 4, 5, 10?… Ans: 3
Q8. What is the median of 0, 1, 2, 6, 6?… Ans: 2
Q9. Your basketball team plays 5 games. Your team scores 10 points in the first game, 3 points in the second game, 2 points in the third game, 5 points in the fourth game, & 0 points in the fifth game. What was the mean number of points your team scored for all 5 games?… Ans: 4 points
Q10. A play has 7 people of all different ages: 10, 10, 12, 14, 22, 13, and 24. What is the median age of participants in the play?… Ans: 13

 

Math >> Geometry & Measurement

Find the topics below to get exclusive answers:

Box & Whisker Plots

Below you can find the Focabulary Box & Whisker Plots quiz answer key for free:

Q1. The median is the ________ of a set of data… Ans: middle number
Q2. The smallest number in a data set is called the… Ans: minimum
Q3. In the song, 25 percent of the class weighed less than 6 pounds, 1 ounce at birth. 6 pounds, 1 ounce is the… Ans: lower quartile
Q4. In the song, 7 pounds, 5 ounces was the median weight of the students at birth. Which of these is correct?… Ans: Half the students weighed less than 7 pounds, 5 ounces, and half the students weighed more.
Q5. In the song, the heaviest baby weighed 10 pounds at birth. 10 pounds is the… Ans: maximum.
Q6. What does the interquartile range represent?… Ans: the middle 50 percent of the data
Q7. What is the function of the “whiskers” in a box and whisker plot?… Ans: They link the interquartile range to the minimum and maximum.
Q8. What is the minimum of the following set of data?… Ans: 5.2
Q9. What is the median of the following set of data?… Ans: 0.5
Q10. What is the maximum of the following set of data?… Ans: 1.6

 

Scatter Plots

Below you can find the Focabulary Scatter Plots quiz answer key for free:

Q1. Data with two variables is called… Ans: bivariate data.
Q2. True or False: In a scatter plot, both variables are plotted along the x-axis… Ans: False
Q3. Which of the following best describes an outlier?… Ans: A value that is much larger or smaller than most other values.
Q4. True or False: A line of best fit is always an estimate and cannot be calculated… Ans: False
Q5. Which of the following best describes a negative linear association?… Ans: As one variable decreases, the other increases.
Q6. Which of the following best describes the relationship between the variables shown on this scatter plot?… Ans: strong, positive linear association
Q7. Which of the following best describes the relationship between the variables shown on this scatter plot?… Ans: weak, negative linear association
Q8. Which of the following best describes the relationship between the variables shown on this scatter plot?… Ans: no association
Q9. Which of the following scatter plots shows a strong, negative linear association between variables?… Ans: A
Q10. Which of the following scatter plots shows a weak, positive linear association between variables?… Ans: D

 

Math >>Ratios & Proportional Relationships

Find the topics below to get exclusive answers:

Ratios

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Percents

Below you can find the Focabulary Percents quiz answer key for free:

Q1. What percent of the grid is shaded?… Ans: 60%
Q2. What is 1/4 as a percent?… Ans: 25%
Q3. At a clothing store, 15% of the dresses are blue. Which decimal is equivalent to 15%?… Ans: .15
Q4. Choose the value that makes the statement true… Ans: 60
Q5. Lakshmi planted 20 begonias, but her neighbor’s dog ate 7 of them. What percent of the begonias did the dog eat?… Ans: 35%
Q6. A baseball team played 25 games and won 10 of them. What percent of the games did they win?… Ans: 40%
Q7. Gabrielle took a Spanish test with 50 questions and answered 44 of them correctly. What percent of the questions did Gabrielle answer correctly?… Ans: 88%
Q8. 60% of a museum’s fossils are from the Jurassic Period. If the number of fossils from the Jurassic period is 15, what is the total number of fossils at the museum?… Ans: 25
Q9. In a survey, 75% of respondents said that they watch TV for one hour each day. If 30 respondents said they watch TV for one hour each day, how many respondents took the survey in total?… Ans: 40
Q10. Cam has a collection of ceramic chickens. 10% of the chickens were given to him as gifts, & he bought the rest himself. If 11 chickens were given to him as gifts, how many chickens does he have in total?… Ans: 110

 

 

Flocabulary Answers Key – LANGUAGE ARTS

Language Arts >> Reading & Writing

Find the topics below to get exclusive answers:

Topic Sentences

Below you can find the Focabulary Topic Sentences quiz answer key for free:

Q1. A paragraph is a group of sentences that are about the same … Ans: topic
Q2. What does the topic sentence of a paragraph tell you?… Ans: The main idea of the paragraph
Q3. The topic sentence is the sentence of a paragraph… Ans: first
Q4. What do supporting details do?… Ans: Prove why the main idea is true
Q5. Which of these is most likely a topic sentence?… Ans: Out of all the pizza toppings, pepperoni is the best.
Q6. Which question would be most helpful when writing a topic sentence?… Ans: What is the main thing I want to say about the topic?
Q7. The topic sentence of a paragraph is “Adaptations help animals and plants survive in their environments.” Which of these details best supports the topic sentence?… Ans: Grasshoppers adapted to be bright green so they could blend in with grass.
Q8. The supporting details of a paragraph include “We have lots of energy in the morning,” and “Breakfast foods—like eggs, pancakes, and granola—are delicious.” Which of these is most likely the topic sentence of the paragraph?… Ans: Morning is the best time of day.
Q9. The supporting details of a paragraph include “Fossilized footprints help us understand an animal’s size and weight,” and “Fossilized teeth can give us hints about an animal’s diet.” Which of these is most likely the topic sentence of the paragraph?… Ans: Fossils help us learn more about animals and plants that lived on Earth many years ago.
Q10. Which of these is in the correct order for writing a paragraph?… Ans: Topic sentence, detail sentences, closing sentence

 

Compare and Contrast

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Opinion Writing

Below you can find the Focabulary Opinion Writing quiz answer key for free:

Q1. Something that’s true for you but not for everyone is called a(n)… Ans: opinion.
Q2. True or False: You don’t need to use any facts in an opinion piece… Ans: False
Q3. Read the following sentences: I love a warm cookie and a cold glass of milk. Chocolate chip cookies melt when they’re warm and are easy to make. What is this introduction missing?… Ans: a strong statement of opinion
Q4. Which of these does not introduce an opinion?… Ans: “According to the dictionary…”
Q5. The topic of your opinion piece is the… Ans: opinion you are arguing.
Q6. Which of these adjectives could you use to show an opinion?… Ans: worst
Q7. Lucinda is writing an opinion piece about why horses are the best animals. Which of the following could she use to support her opinion?… Ans: all of the above
Q8. ___________ are always true… Ans: Facts
Q9. Read the following sentence: In conclusion, I think that recycling is the most important thing to do for our planet. What can the author of this essay do to improve his or her conclusion?… Ans: Restate some of the supporting reasons.
Q10. Which of the following is a list of all the things you should do when writing an opinion piece?… Ans: State your opinion clearly, support your opinion with facts and reasons, restate your opinion and reasons to conclude.

 

Text Structure

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Characters

Below you can find the Focabulary Characters quiz answer key for free:

Q1. What are traits?… Ans: descriptive adjectives that tell you what a character is like
Q2. What can you use to figure out what a character’s traits are?… Ans: All of the above
Q3. True or False: Characters can only be humans… Ans: False
Q4. An author writes, “The girl was very patient.” This is an example of … Ans: the author telling you directly what a character is like
Q5. An author reveals that a character is courageous through the character’s words, actions and thoughts. This is an example of … Ans: the author showing you indirectly what a character is like
Q6. A character, Nicki, is friendly. The author shows this by having Nicki sit down at a lunch table with a group of kids she doesn’t know and introduce herself. What is the author using to show Nicki’s trait?… Ans: Nicki’s actions
Q7. A character, Flora, goes on a field trip to an amusement park. She tells her teacher she’s scared to go on the roller coasters. “No way I’m going on those!” she thinks. Flora’s classmates comment on how she’s shaking and looks pale. Based on this evidence, one trait that describes Flora is … Ans: cowardly
Q8. A character, Vishal, wants to be the president of the fourth-grade class. He runs in the election and wins. He says, “Not only am I going to lead the fourth grade, I’m going to be president of the United States one day!” Based on this evidence, one trait that describes Vishal is … Ans: ambitious
Q9. Read the following sentences from a story. Choose the character trait that best describes Grandpa… Ans: wise
Q10. What evidence can you use to support the fact that Carson is “respectful”?… Ans: Carson followed his sister’s rules and didn’t go in her room.

 

Paraphrasing

Below you can find the Focabulary Paraphrasing quiz answer key for free:

Q1. What is a paraphrase?… Ans: a restatement of the information in a text
Q2. Which of these is not a reason why you might paraphrase a text?… Ans: You need a one-sentence explanation of what you read.
Q3. What should you do while reading a text that you’re going to paraphrase later?… Ans: look up unfamiliar words in the dictionary
Q4. A paraphrase should include… Ans: the main idea and the supporting details.
Q5. True or False: A paraphrase is about the same length as the original text… Ans: True
Q6. Which of these should not be changed when writing a paraphrase?… Ans: all of the above
Q7. True or False: You can paraphrase a text just by swapping out a couple of words… Ans: False
Q8. Which of these is plagiarism?… Ans: presenting someone else’s ideas as your own
Q9. Which of these is a way to give credit to your sources?… Ans: including bibliography or works cited
Q10. A successful paraphrase… Ans: uses different wording from the original text, but includes the same information.

 

Complex Sentences

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Transitions

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Idioms

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Summarizing

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Personification

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

What is Poetry?

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Figurative Language

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Word Choice

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Test-Taking Vocabulary

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Plot Elements

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Suspense

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Allusions

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Language Arts >> Grammar

Find the topics below to get exclusive answers:

Sentence Fragments

Below you can find the Focabulary Sentence Fragments quiz answer key for free:

Q1. A sentence must express a complete thought and include a… Ans: subject and a predicate.
Q2. Which of these is a sentence fragment?… Ans: Went to the store for bread and milk
Q3. Which of these is the subject of the sentence above?… Ans: you
Q4. Which of these is the verb in the sentence above?… Ans: barked
Q5. Which of the following would you add to make the sentence fragment above a complete sentence?… Ans a subject
Q6. Which of the following would you add to make the sentence fragment above a complete sentence?… Ans: a predicate
Q7. Which of these has a subject and verb but is a type of sentence fragment?… Ans: dependent clause
Q8. Which of these is not a dependent clause?… Ans: She slept until noon
Q9. Which of these is a complete sentence?… Ans: Sarai swam in the pool
Q10. Which of these is a complete sentence?… Ans: Gymnastics is my favorite sport

 

Run-On Sentences

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Misplaced Modifiers

Below you can find the Focabulary Misplaced Modifiers quiz answer key for free:

Q1. Which of these is considered a modifier?… Ans: adjective
Q2. True or False: A modifier can be more than one word… Ans: True
Q3. Read the following sentence. Which of these is the modifier in the sentence? My favorite class is social studies because I like to read about events throughout history… Ans: favorite.
Q4. Read the following sentence. Which of these is the modifier in the sentence? The tourist excitedly snapped pictures of the ocean… Ans: excitedly
Q5. Read the following sentence. Which word does “accidentally” modify? Theo accidentally told Kate about her upcoming surprise party…. Ans: told
Q6. Read the following sentence. Which word does “having finished the test” modify?
Having finished the test, Kenez turned his paper over and fell asleep… Ans: Kenez
Q7. Which of these best describes a misplaced modifier?… Ans: a modifier that modifies a word it is not next to
Q8. Which of these best describes a dangling modifier?… Ans: a modifier that modifies a word that is not in the sentence
Q9. Read the following sentence. Does it contain a misplaced modifier or a dangling modifier? Running on the track, a soccer ball hit her head…. Ans: dangling modifier
Q10. Read the following sentence. Does it contain a misplaced modifier or a dangling modifier? I made cookies for Nicky with extra chocolate chips…. Ans: misplaced modifier

 

Active & Passive Voice

Below you can find the Focabulary Active & Passive Voice quiz answer key for free:

Q1. Which sentence is in active voice?… Ans: The guests left the party by 8 pm.
Q2. Which sentence is in active voice?… Ans: The principal saw the boy pulling on his loose tooth.
Q3. Which voice allows writers to use varied and strong verbs in sentences?… Ans: active voice
Q4. Which voice always includes a form of the verb “to be”?… Ans: passive voice
Q5. Which sentence is in active voice?… Ans: Karen sang a sweet melody.
Q6. Which sentence is in passive voice?… Ans: The coffee was made by Sandy.
Q7. Which of the following revisions would you make to keep the meaning of the sentence and use the active voice? The difficult sonata was played by a talented pianist… Ans: The talented pianist played the difficult sonata.
Q8. Which of the following revisions would you make to keep the meaning of the sentence and use the active voice? The green dress was worn by Sarah… Ans: Sarah wore the green dress.
Q9. Which of the following revisions would you make to keep the meaning of the sentence and use the active voice? The winning goal for the Tigers was scored by Sean…. Ans: Sean scored the winning goal for the Tigers.
Q10. Which of the following revisions would you make to keep the meaning of the sentence and use the active voice?
The race was won… Ans: Someone won the race

 

Commonly Confused Words

Below you can find the Focabulary Commonly Confused Words quiz answer key for free:

Q1. I told my school that I was going to be absent on Friday… Ans: principal
Q2. We were going to visit our aunt, our uncle and our newborn cousin, … Ans: too
Q3. My aunt and uncle had sent the birth announcement in beautiful blue … Ans: stationery
Q4. I was so excited about the trip that I quickly a bunch of clothes in my suitcase… Ans: threw
Q5. It was even more exciting when I found out that I was getting a dog for Hanukkah… Ans: than
Q6. baby’s name is Fred. I’m going to call him Freddy… Ans: Their
Q7. When we got to the hospital, my uncle us to the nursery to see Freddy… Ans: led
Q8. We wouldn’t have been able to it if we hadn’t gotten to see our new cousin… Ans: bear
Q9. Seeing our new baby cousin had a strong on my brother, and he started to cry… Ans: effect
Q10. When I look back on my, I’ll always remember that trip we took to go see Freddy… Ans: past

 

Complex Sentences

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

  

Transitions

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Pronouns

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Parts of Speech

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Simple and Compound Sentences

Below you can find the Focabulary Simple and Compound Sentences quiz answer key for free:

Q1. A simple sentence must form a complete thought. What else do you need to make a simple sentence?… Ans: a subject, a verb, a capital letter for the beginning, and a punctuation mark for the end
Q2. What do we call an action word like “run”?… Ans: a verb
Q3. Read the sentence below. What is the subject of the sentence? Sammy skated to the park… Ans: Sammy
Q4. Which of these is a simple sentence?… Ans: I voted for the class president.
Q5. Read the group of words below. What would you have to add to it to make it a simple sentence? got a pet turtle… Ans: a subject
Q6. What do you use to join two simple sentences to make a compound sentence?… Ans: a comma and a conjunction
Q7. Read the compound sentence below. What is the conjunction? Penguins can’t fly, but they can walk on the ground… Ans: but
Q8. Which of these is a compound sentence?… Ans: I liked visiting New York, but I don’t want to live there.
Q9. Read the two simple sentences below. Choose the compound sentence that joins them with the right punctuation. She’ll learn to play the piano. She’ll learn to play the trumpet… Ans: She’ll learn to play the piano, or she’ll learn to play the trumpet.
Q10. Read the group of words below. How could you change it to make it a compound sentence? It’s cold in the winter, it’s hot in the summer… Ans: add the word “and” after the comma.

 

Language Arts >> Research & Study Skills

Find the topics below to get exclusive answers:

Public Speaking

Below you can find the Focabulary Public Speaking quiz answer key for free:

Q1. When you’re giving a speech, how can you check to make sure your ideas are landing?… Ans: by making eye contact
Q2. What is an example of something you’d do during the research phase of the speech-writing process?… Ans: conduct a first-person interview
Q3. Why is it good to use visual aids in a speech?… Ans: to support what you’re saying
Q4. What is the best reason for repeating a phrase in your speech?… Ans: It keeps your audience focused
Q5. When giving a speech, it’s important to speak and … Ans: clearly, loudly
Q6. Evan is writing a speech about Australia for second graders. All of the following would be good for him to include except:… Ans: advanced vocabulary words about Australian wildlife
Q7. Hyun is writing a speech about the negative health effects of eating too much fast food. Which of the following would be the best visual aid for him to use?… Ans: a graph showing that the more fast food people eat, the more likely they are to have a heart attack
Q8. Janae is writing a speech about the importance of music education. All of the following would be good points for her to write on note cards except:… Ans: the names of the members of her favorite singing group
Q9. Lila is giving a speech about the water cycle to people who don’t know much about it. She wants to include the following three points. What would be the best order for Lila to put these in her speech?… Ans: B, C, A
Q10. Sam is writing a speech about why his grandparents immigrated to the US from Russia. Choose the best information that Sam could use to end his speech… Ans: his strongest point about opportunities available to immigrants in the US

 

Test-Taking Vocabulary

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Plagiarism

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Language Arts >> Literature

Find the topics below to get exclusive answers:

Shakespeare

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Huckleberry Finn

Below you can find the Focabulary Huckleberry Finn quiz answer key for free:

Q1. Who is Jim?… Ans: a runaway slave
Q2. Why did Huck’s father show up?… Ans: He heard Huck had struck it rich.
Q3. From whose point of view is The Adventures of Huckleberry Finn told?… Ans: It is a first-person account told by Huckleberry Finn.
Q4. Which character represents the worst of Southern white society?… Ans: Pap
Q5. What was the main reason that Jim escapes from Miss Watson?… Ans: He is about to be sold.
Q6. What real-life events likely provided the model for the Grangerfords?… Ans: the feud between the Hatfields and McCoys
Q7. Read the following sentence. By telling Huck to be respectable, Tom means that he should try to be .”But Tom said live respectable-like up there with the widow”… Ans: good
Q8. Huck and Jim leave the island on a raft after … Ans: they learn of a plan to catch Jim
Q9. Why does Huck smear pig blood in the cabin where he stayed?… Ans: He wants his father to think that he is dead.
Q10. How does Jim gain his freedom?… Ans: He is freed by Miss Watson’s will when she died.

 

 

Flocabulary Answers Key – LIFE SKILLS

Life Skills >> Social & Emotional Learning

Find the topics below to get exclusive answers:

Perspectives On Race

Below you can find the Focabulary Perspectives On Race quiz answer key for free:

Q1. True or False: You can’t tell what a person’s interests are from their physical appearance… Ans: True
Q2. Race is a concept that has most often been used to… Ans: keep groups of people separate.
Q3. Which of these is an example of labeling someone?… Ans: Stephanie calls her classmate Sasha a nerd.
Q4. A large social idea created from other smaller ideas is called a(n)… Ans: Construct
Q5. When Blimes talks about privilege, she is…. Ans: acknowledging the advantages she has had because she is white.
Q6. When a group of people is treated unfairly by those in power, it is known as…. Ans: Oppression
Q7. Systematic oppression means that people are oppressed… Ans: Methodically by social institutions like the education, justice and healthcare systems.
Q8. A person’s creed is their… Ans: Three
Q9. Which of these phrases is the most similar to “keep things in perspective”?… Ans: “See the big picture.”
Q10. Which of these characteristics is most often associated with race?… Ans: skin color

 

Bullying

Below you can find the Focabulary Bullying quiz answer key for free:

Q1. Which of the following is an example of physical bullying?… Ans: pushing someone over
Q2. Which of the following is an example of cyberbullying?… Ans: posting a put down about someone online
Q3. After school, Viv approaches Leticia and says, “Where did you get that sweatshirt? The dumpster?” This is an example of … Ans: verbal bullying
Q4. Tucker spreads a rumor that Jasmine never takes showers. This is an example of … Ans: social bullying
Q5. True or False: If someone says, “Can’t you take a joke?” after bullying a peer, that undoes the bullying… Ans: False
Q6. What makes cyberbullying different from other kinds of bullying?… Ans: All of the above
Q7. Jana and a few of her friends start teasing Edwin for being overweight. Kayla is standing nearby. She hears what’s going on, but she doesn’t say anything. In this situation, Kayla is a __… Ans: bystander
Q8. If you witness someone getting bullied, what is a helpful thing to do?… Ans: inform an adult
Q9. Marco is bullying Jonah. Marco says, “How does it feel to be a loser?” What is an example of a neutral comeback Jonah could say in response?… Ans: “It feels fine, thanks.”
Q10. Kim is a bystander who sees Devon getting teased by Justin. All of the following would be helpful things for Kim to do except:… Ans: physically bullying Justin

 

Activism

Below you can find the Focabulary Activism quiz answer key for free:

Q1. Activists can be… Ans: all of the above.
Q2. During Bali’s “trash season,”… Ans: ocean tides push trash to the shores.
Q3. Melati and Isabel started Bye Bye Plastic Bags by organizing beach cleanups and a petition. When these tactics didn’t work, they… Ans:
decided to go on a hunger strike.
Q4. As a result of Melati and Isabel’s work, Bali has decided to… Ans: be plastic bag-free by 2018.
Q5. Which statement would Melati and Isabel most likely agree with?… Ans: Young people are capable of making a difference.
Q6. Which of the following is an example of a boycott?… Ans: refusing to shop at a store that treats its workers badly
Q7. Which of the following is an example of civil disobedience?… Ans: Susan B. Anthony casting a ballot before women had the legal right to vote in the US
Q8. Receiving signatures on a petition… Ans: proves that a cause has support.
Q9. Activists often join organizations in order to… Ans: work with people who have similar goals.
Q10. Civil disobedience is usually characterized as… Ans: peaceful and nonviolent.

 

Life Skills >> Health & Wellness

Find the topics below to get exclusive answers:

Nutrition

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Viruses

Click the below button to find both “Quiz” answer key and answers for “Read and Respond” section:

 

Life Skills >> Financial Literacy

Find the topics below to get exclusive answers:

Goal Setting

Below you can find the Focabulary Goal Setting quiz answer key for free:

Q1. Which is the best way to achieve a large goal, such as becoming wealthy?… Ans: Break it down into smaller goals.
Q2. Ramon dreams about becoming a vet. Which of the following would be the best way to make his goal actionable?… Ans: signing up for an animal biology class
Q3. “I want to be really successful.” This is an example of a goal that is:… Ans: neither specific nor actionable.
Q4. Why are deadlines helpful when you make your plan?… Ans: Deadlines help you stick to your plan.
Q5. What is the main purpose of the SMART approach to goal-setting?… Ans: to help you set a plan for accomplishing your goals
Q6. Painting your room is an example of a … Ans: short-term goal
Q7. What does the “T” stand for in the SMART acronym for goal setting?… Ans: timely
Q8. Grades on a report card or the amount of money in a savings account are both strategies that fall under which element of SMART goal setting?… Ans: measurable
Q9. The 5 Ws are most helpful in making a goal-setting plan more … Ans: specific
Q10. A moderate-term goal is one that you hope to accomplish in what time period?… Ans: one to five years

 

Banking

Below you can find the Focabulary Banking quiz answer key for free:

Q1. Which of the following is a false statement?… Ans: If your bank goes out of business, you lose your money.
Q2. The amount of money you need to maintain in your account to avoid a fee is the … Ans: minimum balance
Q3. A credit union is different from a bank mainly because … Ans: credit unions invest in the community and often offer classes on opening businesses and managing debt
Q4. Which of the following is a way your bank can make money?… Ans: all of the above
Q5. Which of the following is a false statement?… Ans: A debit card can be used to pay for a purchase if your checking account is empty.
Q6. Gustavo writes a check to his landlord for $450, but he only has $300 in his checking account. What will happen?… Ans: The check will bounce, or fail to process.
Q7. Sylvia deposits $50 into a savings account with a 2% interest rate. Using the formula for simple interest, how much will she have in the account in 5 years?… Ans: $55.00
Q8. Once a month, Eddie cashes his paycheck at a check cashing service that charges a 1% fee. If Eddie gets paid $500 per month, which of the following will be true?… Ans: Eddie pays $5 in fees every month.
Q9. Brendan has $200 in a savings account with a 1% interest rate. Using the formula for simple interest, how much will he earn in interest after 7 years?… Ans: $14
Q10. Josie has $100 in a savings account with a 2% interest rate. Using the formula for simple interest, how much will she earn in interest after 7 years?… Ans: $14

 

Paying For College

Below you can find the Focabulary Paying For College quiz answer key for free:

Q1. What is the main purpose of the FAFSA?… Ans: It helps the government and colleges determine the level of aid for which you qualify.
Q2. Which is a potential advantage of community colleges over private colleges and state universities?… Ans: They are less expensive.
Q3. An academic scholarship is an example of… Ans: merit-based financial aid
Q4. When do you usually have to begin paying back federal loans?… Ans: within six months of graduation
Q5. When you start paying back loans, what’s the first thing you should pay?… Ans: the principal
Q6. Which of the following is true?… Ans: TState schools usually charge lower tuition for students living in the state.
Q7. Marta wants to go to college, but she’s concerned about the cost. Which option would you recommend?… Ans: taking out a federal loan and attending a state college
Q8. One advantage of federal loans over bank loans is that federal loans… Ans: have a fixed interest rate.
Q9. The US Department of Education’s Pell Grant is an example of … Ans: need-based financial aid
Q10. The federal government offers subsidized loans to students with ______… Ans: financial need

 

About Flocabulary

Flocabulary is a website that provides educational hip-hop songs, videos, and activities for K-12 online learning. The site was founded in 2004 by Alex Rappaport in Brooklyn, NY, USA. Flocabulary’s mission is to “teach academic and life skills through hip-hop music.”

Flocabulary’s songs and videos are used by schools and organizations across the country to supplement instruction and help students learn. The website has a library of over 500 songs and videos, covering a range of topics from math to science to social studies.

In addition to the educational content, Flocabulary also offers a number of resources for educators, including lesson plans, classroom activities and professional development tools.

 

We hope you find all the required Flocabulary Answer Key from above.

If it helped make sure you shared it with your friends who might be looking for the same.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page