It’s Opening Day ReadWorks Answer Key 2022 [FREE ACCESS]

As the title says, we will share It’s Opening Day ReadWorks answer key for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

It's Opening Day ReadWorks Answer Key

It’s Opening Day ReadWorks Answer Key

Following are the answers for the article “It’s Opening Day”-

Q1. What does Matthew like to do every April?… Ans: C

Q2. What is the climax of the action in this story?… Ans: D

Q3. Matthew is excited to meet Billie Carney. What evidence from the story supports this statement?… Ans: D

Q4. Based on what Billie says, how does he feel about playing baseball for the Crickets?… Ans: A

Q5. What is a theme of this story?… Ans: B

Q6. Read the following sentence: “Doesn’t it drive you crazy to be stuck down here, in this crummy old ballpark, playing for nobody?”
What does the phrase playing for nobody mean in the sentence above?… Ans: C

Q7. Choose the answer that best completes the sentence below. Billie looks hurt _ Matthew asks him whether playing in a crummy old ballpark drives him crazy… Ans: A

Q8. For Matthew, what is the best holiday of the year?… Ans: As far as Matthew is concerned, opening day for the Crickets is the best holiday of the year.

Q9. When Matthew asks Billie whether playing for nobody in a crummy old ballpark drives him crazy, what does Billie say?… Ans: Willie asks, “Are you nuts, kid?” Students may include the remarks that follow (“I get to play baseball…”) as well.

Q10. What do Matthew and Billie have in common? Support your answer with evidence from the passage… Ans: One of their principal similarities is their love of baseball. For Matthew, going to see the Crickets on opening day is the best holiday of the year, and he memorizes the stats of the Crickets over the winter. Billie is happy to be playing baseball for a living.

 

Conclusion

In ReadWorks, It’s Opening Day is a hot topic that comes under Content > Grade 5

 

You can browse answer keys for other grades in ReadWorks here:

 

Hope you got It’s Opening Day ReadWorks answer key for free as promised. Share with your batchmates if you find this helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page