Solar System Flocabulary Answers 2022 [FREE Access]

As the title says, we will be sharing Solar System Flocabulary answers for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

Solar System Flocabulary Answers

Solar System Flocabulary Quiz Answers

Find the free answers to Solar System Flocabulary quiz questions below:

Q1. In its orbit, Earth circles the sun once every year. This movement around the sun is called a(n) ________… Ans: B
Q2. Rocks and pebbles that hit Earth’s atmosphere and burn up are ________… Ans: A
Q3. Newton’s Law of Inertia states that ________… Ans: C
Q4. The spinning of Earth on its axis is an example of its ________… Ans: D
Q5. Kepler’s Laws of Motion explain why ________… Ans: A
Q6. Earth rotates on an imaginary line that runs from the North Pole to the South Pole. This line is called Earth’s ________… Ans: B
Q7. The distance from Earth to the sun is 150 million kilometers (93 million miles). We call this distance ________… Ans: A
Q8. An object that orbits a planet is called a(n) ________… Ans: D
Q9. The inner planets are ________… Ans: C
Q10. Tides on Earth are controlled by ________… Ans: B

 

Solar System Flocabulary Read & Respond Answers

Please check out the Read & Respond answers for the topic we are discussing:

Q1. While Earth is moving around the sun, it also… Ans: D
Q2. Which of these is explained by Kepler’s Laws of Planetary Motion?… Ans: B
Q3. The Northern and Southern Hemispheres have opposite seasons because… Ans: A
Q4. If astronomers found a new object in space, which of these would keep it from being called categorized as a planet?… Ans: C
Q5. Which of the following is a characteristic of the inner planets?… Ans: B
Q6. Which of these is not a satellite?… Ans: C
Q7. If astronomers see an object made of ice and rock with a long dust-tail approaching, it is most likely a(n)… Ans: A
Q8. A light year is used to measure… Ans: C

 

Summary

In Flocabulary, Solar System is a hot topic that comes under Science > Earth & Space Science.

Apart from the answers that we discussed above, this topic also covers Video tutorials, Vocab Cards, Lyric Lab & much more fun interactions which you can find in their main dashboard.

 

Would you like to explore other answer keys for hot topics associated with Flocabulary? >> Click Here <<:

 

Hope you find the Solar System Flocabulary Answers for the topics “Quiz” & “Read and Respond”.Share with your batchmates if you find it helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page