The Eco Pyramid ReadWorks Answer Key 2022 [FREE ACCESS]

As the title says, we will share The Eco Pyramid ReadWorks answer key for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

The Eco Pyramid ReadWorks Answer Key

The Eco Pyramid ReadWorks Answer Key

Following are the answers for the article “The Eco Pyramid“-

Q1. What is an ecosystem?… Ans: B

Q2. What is a list of the types of organisms in an eco pyramid?… Ans: C

Q3. In an ecosystem, primary consumers eat plants. Secondary consumers eat primary consumers. Tertiary consumers eat secondary consumers. What can be concluded from this information?… Ans: B

Q4. Which members of an ecosystem are part of the energy flow?… Ans: C

Q5. What is this passage mostly about?… Ans: A

Q6. Read this sentence from the text. What does the word “transferred” mean?… Ans: B

Q7. Choose the answer that best completes the sentence below. Living and nonliving things in an ecosystem interact with each other _, plants use energy from the sun… Ans: C

Q8. What are herbivores?… Ans: Herbivores are animals that eat mostly, if not strictly, plant life.

Q9. What do secondary consumers eat?… Ans: Students may answer that secondary consumers eat primary consumers, herbivores, or specific herbivores (e.g., deer).

Q10. If one type of organism described in the passage were removed from an ecosystem, what would happen to the ecosystem? Explain your answer using evidence from the passage… Ans: Answers may vary, as long as they are supported by evidence from the passage. Students may make the case that if one type of organism were removed, other types of organisms would die. For example, if plants were removed from an ecosystem, herbivores would die, and then animals that prey on herbivores would die, and so on. Students may also argue that in some cases, an ecosystem would be unaffected by the removal of one type of organism. The disappearance of tertiary consumers, for example, might not interfere with an ecosystem’s energy cycle, as bacteria and fungi could continue providing nutrients to the soil by breaking down the bodies of primary and secondary consumers.

 

Conclusion

In ReadWorks, The Eco Pyramid is a hot topic that comes under Content > Grade 7

 

You can browse answer keys for other grades in ReadWorks here:

 

Hope you got The Eco Pyramid ReadWorks answer key for free as promised. Share with your batchmates if you find this helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page