The MayFlower ReadWorks Answer Key 2022 [FREE ACCESS]

As the title says, we will be sharing The MayFlower ReadWorks answer key for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

The MayFlower ReadWorks Answer Key

The MayFlower ReadWorks Answer Key

Following are the answers for the article “The Mayflower”-

Q1. What was the Mayflower?… Ans: B

Q2. The article explains why some of the people aboard the Mayflower wanted to travel to North America. What is one of the reasons that some of the people aboard the Mayflower wanted to travel to North America?… Ans: A

Q3. Squanto’s help was important to the colonists’ survival in Plymouth. What evidence from the text best supports this conclusion?… Ans: D

Q4. Based on the information in these sentences, why might relations between European settlers and Native Americans have deteriorated?… Ans: C

Q5. What is the main idea of this article?… Ans: D

Q6. Why might the author have used em dashes in this sentence? … Ans: A

Q7.The Pilgrims could build a self-sufficient economy in Plymouth _ of the skills of the Wampanoag tribe.… Ans: D

Q8. By 1675 the ideal of Plymouth Colony as a community governed by a common religious affiliation had given way to the influences of trade and commerce. What had happened to the Pilgrims by this time… Ans: The Pilgrims had fragmented into smaller, more self-serving groups.

Q9. What was one important accomplishment made by the Pilgrims?… Ans: Answers may vary, as long as they reflect the text. For example, students may respond that another important accomplishment of the settlers was to build a largely self-sufficient economy within five years.

Q10. Explain how Plymouth Colony may have served as a foundation for later settlements. Support your answer with evidence from the article… Ans: Answers may vary, as long as they are supported by the text. For example, students may respond that Plymouth Colony surmounted the biggest obstacles to North American settlement and thereby paved the way for additional settlers. Members of the colony neutralized the threat of warfare by establishing peace treaties with Native Americans. With the help of Squanto, they learned to plant corn, where to fish, and where to hunt beavers. This education in agriculture and fishing helped them build a self-sufficient economy within five years. With this foothold in North America established, coming over was easier for later European settlers.

 

Conclusion

In ReadWorks, The Mayflower is a hot topic that comes under Content > Grade 11

 

You can browse answer keys for other grades in ReadWorks here:

 

Hope you got The Mayflower ReadWorks answer key for free as promised . Share with your batchmates if you find this helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page