The Renaissance Flocabulary Answers 2022 [FREE Access]

As the title says, we will be sharing The Renaissance Flocabulary answers for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

The Renaissance Flocabulary Answers

The Renaissance Flocabulary Quiz Answers

Find the free answers to The Renaissance Flocabulary quiz questions below:

Q1. The city most closely associated with the Italian Renaissance was…. Ans: D
Q2. One of the biggest innovations in Renaissance painting was that, for the first time, artists painted… Ans: C
Q3. What was the name of the rich family who ruled Florence and supported the development of many artists?… Ans: D
Q4. The German inventor of the movable-type printing press was….. Ans: C
Q5. One of Martin Luther’s main objections to Roman Catholic Church practices was the selling of.… Ans: B
Q6. The time when the Protestant faiths split away from the Roman Catholic Church is called the.… Ans: B
Q7. What was Henry VIII’s motive for forming his own church?…. Ans: B
Q8. The idea that Earth revolved around the Sun got ________ into major trouble with the Roman Catholic Church….. Ans: A
Q9. The scientific method is based on the idea that a scientist should form a ________ and test it..… Ans: C
Q10.Which pope excommunicated Martin Luther?.… Ans: D

 

The Renaissance Flocabulary Read & Respond Answers

Please check out the Read & Respond answers for the topic we are discussing:

Q1.How did the Black Death lead to the Renaissance?… Ans: D
Q2. Which of these is not true of the Medici family?… Ans: A
Q3. Painting three dimensionally… Ans: D
Q4. Which of these best represents the order of the scientific method?… Ans: B
Q5. According to the Law of Falling Bodies, if you dropped a bowling ball and a ping pong ball at the same exact moment… Ans: D
Q6. With which of these statements would Martin Luther most likely agree?… Ans: A
Q7. Which of the following represents Henry VIII’s relationship with the Catholic Church?… Ans: C
Q8. Which of these did not happen in England during the Elizabethan Age?… Ans: D

 

Summary

In Flocabulary, The Renaissance is a hot topic that comes in Social Studies > Modern World History.

Apart from the answers that we discussed above, this topic also covers Video tutorials, Vocab Cards, Lyric Lab & much more fun interactions which you can find in their main dashboard.

 

Would you like to explore other topics associated with Flocabulary? Then >>Full Flocabulary Answers Here<<

 

Hope you find The Renaissance Flocabulary Answers for the topics “Quiz” & “Read and Respond”. Share with your batchmates if you find it helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page