Types of Rocks Flocabulary Answers 2022 [FREE Access]

As the title says, we will be sharing Types of Rocks Flocabulary answers for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

Types of Rocks Flocabulary Answers

Types of Rocks Flocabulary Quiz Answers

Find the free answers to Types of Rocks Flocabulary quiz questions below:

Q1. Which type of rock was the first to exist on the planet?… Ans: A
Q2. Which type of rock forms when an existing rock changes under extreme pressure and intense heat?… Ans: C
Q3. Which type of rock forms through weathering, erosion, and deposition?… Ans: B
Q4. Which of the following would be a clue that rock is igneous?… Ans: A
Q5. Which of the following would be a clue that rock is sedimentary?… Ans: B
Q6. Which of the following would be a clue that rock is metamorphic?… Ans: D
Q7. Coquina is a rock made of small pieces of broken shells…Coquina is most likely a(n) ________ rock… Ans: B
Q8. Diorite is a rock with crystals. It can form when molten lava cools down in the Earth’s crust. Diorite is most likely a(n) ________ rock… Ans: A
Q9. Quartzite is a rock that can form at the boundaries of tectonic plates…Quartzite is most likely a(n) ________ rock… Ans: C
Q10. Pumice is a rock that forms during volcanic eruptions from lava that cools very quickly. Pumice is most likely a(n) ________ rock… Ans: A

 

Types of Rocks Flocabulary Read & Respond Answers

Please check out the Read & Respond answers for the topic we are discussing:

Q1. Which of the following is true about lava and magma?… Ans: A
Q2. Which of the following is an example of erosion?… Ans: C
Q3. Which of the following describes how metamorphic rock forms?… Ans: B
Q4. Which of the following is true?… Ans: D
Q5. What do holes in igneous rocks indicate about the cooling process of the magma?… Ans: A
Q6. Which of the following would be a clue that rock is sedimentary?… Ans: C
Q7. Which of the following best describes foliated metamorphic rocks?… Ans: B

 

Summary

In Flocabulary, Types of Rocks is a hot topic that comes under Science > Earth & Space Science.

Apart from the answers that we discussed above, this topic also covers Video tutorials, Vocab Cards, Lyric Lab & much more fun interactions which you can find in their main dashboard.

 

Hope you find the Types of Rocks Flocabulary Answers for the topics “Quiz” & “Read and Respond”.Share with your batchmates if you find it helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page