Volcanoes Flocabulary Answers 2022 [FREE Access]

As the title says, we will be sharing Volcanoes Flocabulary answers for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

Volcanoes Flocabulary Answers

Volcanoes Flocabulary Quiz Answers

Find the free answers to Volcanoes Flocabulary quiz questions below:

Q1. Earth is made up of ________ layers… Ans: C
Q2. True or False: Earth’s crust is one solid piece… Ans: B
Q3. Volcanic eruptions are caused by… Ans: B
Q4. Where do volcanoes usually form?… Ans: C
Q5. Magma is made up of ________ from the mantle mixed with hot gas… Ans: D
Q6. Which part of a volcano does magma spill out of?… Ans: B
Q7. What is magma called when it reaches Earth’s surface?… Ans: A
Q8. The Hawaiian Island volcanoes were formed by a… Ans: A
Q9. There are two main types of volcanoes: shield and… Ans: D
Q10. ________ volcanoes are no longer connected to a source of magma… Ans: C

 

Volcanoes Flocabulary Read & Respond Answers

Please check out the Read & Respond answers for the topic we are discussing:

Q1. Which of the following best describes the relationship between Earth’s crust and tectonic plates?… Ans: C
Q2. Which of the following best describes the process by which magma reaches Earth’s surface during a volcanic eruption?… Ans: D
Q3. Which of the following best describes the relationship between gas and volcanic eruptions?… Ans: A
Q4. When is a seamount volcanically active?… Ans: A
Q5. Which of the following would most likely be classified as an active volcano?… Ans: B
Q6. With which of the following statements would the author of this passage most likely agree?… Ans: C

 

Summary

In Flocabulary, Volcanoes is a hot topic that comes under Science > Earth & Space Science.

Apart from the answers that we discussed above, this topic also covers Video tutorials, Vocab Cards, Lyric Lab & much more fun interactions which you can find in their main dashboard.

 

Hope you find the Volcanoes Flocabulary Answers for the topics “Quiz” & “Read and Respond”.Share with your batchmates if you find it helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page