Water Flocabulary Answers 2022 [FREE Access]

As the title says, we will be sharing Water Flocabulary answers for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

Water Flocabulary Answers

Water Flocabulary Quiz Answers

Find the free answers to Water Flocabulary quiz questions below:

Q1. What is water’s chemical makeup?…. Ans: A
Q2. Which of the following is not true about water?… Ans: C
Q3. Which of the following is not true about water?… Ans: D
Q4. Which is an example of cohesion?…. Ans: B
Q5. Which is an example of adhesion?..… Ans: B
Q6. Mosquitoes are able to walk on top of the water in a pond without falling in. Which of the following explains why this is possible?.… Ans: C
Q7. True or False: Water’s property of surface tension is related to its property of cohesion….. Ans: A
Q8. What percentage of the Earth’s surface is covered by water?….. Ans: D
Q9. Which is an example of capillary action?..… Ans: C
Q10.Water has the ability to bond with.… Ans: D

 

Water Flocabulary Read & Respond Answers

Please check out the Read & Respond answers for the topic we are discussing:

Q1. The simplest form of water is a(n)… Ans: A
Q2. Which of these is not an example of cohesion?… Ans: C
Q3. The “skin” in the first line of this passage is caused by… Ans: C
Q4. When you use a dishcloth to clean up spilled water on the counter, what is happening to the liquid?… Ans: C
Q5. Shabbir added an unknown substance to a bottle of water and shook the bottle until the two substances were combined. Then he set the bottle aside for 30 minutes. When he came back, the unknown substance had settled on the bottom of the bottle, and the water had risen to the top. Based on Shabbir’s experiment, what can you tell about the unknown substance?.. Ans: A

 

Summary

In Flocabulary, Water is a hot topic that comes under Science > Physical Science.

Apart from the answers that we discussed above, this topic also covers Video tutorials, Vocab Cards, Lyric Lab & much more fun interactions which you can find in their main dashboard.

 

Hope you find the Water Flocabulary Answers for the topics “Quiz” & “Read and Respond”. Share with your batchmates if you find it helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page