Political Parties Flocabulary Answers 2022 [FREE Access]

As the title says, we will be sharing Political Parties Flocabulary answers for Quiz, Read & Respond topics.

NOTE: All answers are checked twice before publishing them to you. So, please share if it helps you.

Political Parties Flocabulary Answers

Political Parties Flocabulary Quiz Answers

Find the free answers to Political Parties Flocabulary quiz questions below:

Q1. Which viewpoint is associated with the Democrats’ platform?….. Ans: C
Q2. Which viewpoint is associated with the Republicans’ platform?.… Ans: D
Q3. At the Republican national convention, which animal and color would you expect to see?… Ans: C
Q4. At the Democratic national convention, which animal and color would you expect to see?….. Ans: B
Q5. What is the name of one of the smaller political parties in the United States?.… Ans: A
Q6. Who said he did not want there to be any political parties?..… Ans: B
Q7. Which pair of words matches the Democrats?…. Ans: D
Q8. Which pair of words is associated with the Republicans?… Ans: C
Q9. Which of the following describes a political party’s platform?..… Ans: A
Q10.True or False: There have always been two main political parties in the United States.… Ans: B

 

Political Parties Flocabulary Read & Respond Answers

Please check out the Read & Respond answers for the topic we are discussing:

Q1. Which of the following would be included in a political party’s platform?… Ans: C
Q2. Based on the passage, what is the purpose of political parties other than the two major ones?… Ans: D
Q3. According to this passage, why did political parties form in the US?… Ans: C
Q4. Which detail best helps you understand the meaning of the word “platform” in the passage?… Ans: C
Q5. Which of the following would Democrats most likely support?… Ans: B
Q6. According to this passage, what was true of the Republican Party in the 20th century?… Ans: B
Q7. Which of the following would be the best title for this passage?… Ans: A

 

Summary

In Flocabulary, Political Parties is a hot topic that comes under Social Studies > Civics.

Apart from the answers that we discussed above, this topic also covers Video tutorials, Vocab Cards, Lyric Lab & much more fun interactions which you can find in their main dashboard.

 

Would you like to explore other topics associated with Flocabulary? Then >>Get Full Flocabulary Answer Key Here<<

 

Hope you find Political Parties Flocabulary Answers for the topics “Quiz” & “Read and Respond”. Share with your batchmates if you find it helpful.

Leave a Comment

You cannot copy content of this page